God morgon.
Det verkar vara lite halvkyligt ute fast solen skiner så det blir nog varmt idag.
I natt hade jag värsta kramperna i vänster vad och även lite nu på morgonen och idag har jag en äcklig blodsmak i munnen samt känner mig lite konstig, lite yr. Kan det vara biverkningar för att jag har börjat äta LCHF?
Nu ska jag lämna mina tjejer i skolan och sedan hem och äta frukost. Det blir makrill och äggfrukost.
Förresten ägg, är det inte farligt att äta för mycket? Igår åt jag 5 st. Och i min meny ser det ut som att jag ska äta minst 2 om dagen.
Hej så länge!
nillan
13 juni 2011 08:46
Godmorgon! :) Hade också kramp i vaderna någon vecka eller två... samma med yrseln, men det blir bättre! :) Hejja dig! Kram!
Anna
13 juni 2011 08:51
Jupp det är biverkningar från lchf, kramp i vader, illamående, seghetskänsla mm.
Men det här kan man såklart få från vilken kost som helst. Grejen är att du ändrar ju på allt som din kropp är van att få. Snart kommer den att vänja sig vid detta. Jag är ingen expert men det är vad jag tror.
Nollis
13 juni 2011 09:37
Tack Nillan och Anna för svar. Vet ni nåt om hur det är med ägg?
Kram kram
Nollis
13 juni 2011 10:12
Jag menar om det är ok att äta så pass mycket ägg? Har hört massa skräckhistorier, att folk dött bl.a
Anna
13 juni 2011 11:38
Tror inte du behöver oroa dig för att dö av för många ägg men hur många är många? :)
Typ 7 st ägg i veckan har jag hört, men istället för att äta 1 ägg om dagen kan du ju ena dagen äta 2 till frukost en annan dag kan du ju äta en annan frukost eller lunch som inte innehåller ägg.
Jag tycker att det fungerar bra med skinka (vanlig påläggsskinka) och keso. Och jordgubbar eller kiwi. Supergott och jag håller mig mätt tills lunchen. Blir du hungrig så köp babybell ostar och ät ngra bitar till mellanmål, det läste jag att Katrin åt och det har varit jättebra om jag varit småsugen på ngt litet men inte velat äta.
Anna
13 juni 2011 11:39
Vill förtydliga bara att 7 st ägg i veckan är bra :)
Nollis
13 juni 2011 11:56
Ja jag undrar också hur många som är många. Jag har på 3 dagar ätit typ 7-8. Har det uppskrivet, ska kolla. Det blir soft med ägg nu ;)
Martin
14 juni 2011 00:20
Saxar lite från andra forum till er
det finns massor av viktiga vitaminer, mineraler och spårämnen i gulan + protein. Kolesterolet (som man förr trodde var så farligt) behöver kroppen till att bilda hela hormonkedjan. För en frisk, idrottande människa är kolesterol inte farligt.
Observera att det är mer protein i gulan än i vitan (som mest består av vatten), fettet i gulan är som sagt nyttigt, består till största delen av omättade fettsyror.
Man delar inte in dietärt kolesterol i HDL/LDL-kolesterol. Det är först i kroppen man talar om HDL/LDL-kolesterol.
HDL (High-Density Lipioprotein) och LDL (Low-Density Lipoprotein) är transportproteiner för kolesterol. HDL transporterar kolesterol bort från vävnaderna till bl.a levern, medan LDL transporterar kolesterol till cellerna för användning.
Men jo precis så som du försöker säga så är det främst HDL-kolesterolet som eventuellt kan höjas av äggkonsumtion.
Äggvita:
Fineli : Äggvita 66 % av äggmassan
9,8g pro / 100g
0,35 * 9,8 = 3,4 gram protein
Ägg-gula:
Fineli : Äggula 35 % av äggmassan
15,5g pro / 100g
0,2 * 15,5 = 3,1 gram protein
Så genom att slänga bort gulan slösar man ungefär hälften av proteinet, allt fett, samt majoriteten av alla vitaminer och mineraler...
Nollis
14 juni 2011 11:25
Åh tack för info Martin :)